Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Kezdőlap

Aratási munkákról tájékoztatás

 

Az utóbbi években jelentős számban keletkeztek az aratással, betakarítási munkákkal összefüggő tevékenységekből származó tüzek, melyek komoly károkat jelentenek mind a tulajdonosok, mind az önkormányzatok számára. Ezen felül a tüzek eloltása – gyakran nagy kiterjedésük miatt – nem csak a hivatásos, de az önkormányzati tűzoltóságok. valamint önkéntes tűzoltó egyesületek eszközeit is lekötik, igénybe veszik.

 

Mindezek figyelembe vételével kiemelten fontos, hogy a betakarítási munkákat végzők figyelmét felhívjuk az aratási munkák biztonságos végrehajtására, és az aratással összefüggő tüzek megelőzésének fontosságára.
A jogszabályváltozásokból adódóan, a lakosság és a gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartásának elősegítése céljából, hatóságunk kiemelt figyelmet fordít a szabályozási háttér módosításainak teljes körű megismertetésére, betartatására.
A Pest Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottsága és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség konferenciát szervez a „Mezőgazdasági betakarítási munkákkal összefüggő tüzek megelőzése“ címmel, Ceglédi-, Nagykátai-, és Nagykőrösi Járás illetékességi területén található valamennyi gazdálkodó-, és civil szerkezete, falugazdásza részére.
A konferencia időpontja: 2016. 05. 27. 09:30 (péntek)
Helyszín: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség (2700 Cegléd, Széchényi út 24-26.)
A rendezvény helyszíne, a résztvevők létszámának tekintetében változhat, melyről a jelentkezőket, a megadott elérhetőségeiken keresztül, értesíteni fogjuk.
Aki részt kíván venni a konferencián, kérjük, hogy azt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címre küldött rövid levelében a résztvevők tervezett létszámának, elérhetőségének megjelölésével jelezze részünkre, lehetőség szerint 2016. 05. 23. nap, 16:00 óráig.
Cegléd, 2016. május 2.
Tisztelettel:
Tóth László tű. alez.
kirendeltség-vezető

eXTReMe Tracker