Kezdőlap

Aratási munkákról tájékoztatás

 

Az utóbbi években jelentős számban keletkeztek az aratással, betakarítási munkákkal összefüggő tevékenységekből származó tüzek, melyek komoly károkat jelentenek mind a tulajdonosok, mind az önkormányzatok számára. Ezen felül a tüzek eloltása – gyakran nagy kiterjedésük miatt – nem csak a hivatásos, de az önkormányzati tűzoltóságok. valamint önkéntes tűzoltó egyesületek eszközeit is lekötik, igénybe veszik.

 

Mindezek figyelembe vételével kiemelten fontos, hogy a betakarítási munkákat végzők figyelmét felhívjuk az aratási munkák biztonságos végrehajtására, és az aratással összefüggő tüzek megelőzésének fontosságára.
A jogszabályváltozásokból adódóan, a lakosság és a gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartásának elősegítése céljából, hatóságunk kiemelt figyelmet fordít a szabályozási háttér módosításainak teljes körű megismertetésére, betartatására.
A Pest Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottsága és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség konferenciát szervez a „Mezőgazdasági betakarítási munkákkal összefüggő tüzek megelőzése“ címmel, Ceglédi-, Nagykátai-, és Nagykőrösi Járás illetékességi területén található valamennyi gazdálkodó-, és civil szerkezete, falugazdásza részére.
A konferencia időpontja: 2016. 05. 27. 09:30 (péntek)
Helyszín: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség (2700 Cegléd, Széchényi út 24-26.)
A rendezvény helyszíne, a résztvevők létszámának tekintetében változhat, melyről a jelentkezőket, a megadott elérhetőségeiken keresztül, értesíteni fogjuk.
Aki részt kíván venni a konferencián, kérjük, hogy azt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címre küldött rövid levelében a résztvevők tervezett létszámának, elérhetőségének megjelölésével jelezze részünkre, lehetőség szerint 2016. 05. 23. nap, 16:00 óráig.
Cegléd, 2016. május 2.
Tisztelettel:
Tóth László tű. alez.
kirendeltség-vezető