Kezdőlap

NYÁRSAPÁT MAJÁLISA

 

Nyársapát Község Önkormányzata 2016. április 30-án szombaton rendezte meg majálisát a Szarka-kúria udvarán, ahová vártuk a falu lakosait és a más településekről érkező vendégeinket is, hogy eltöltsünk közösen, szórakozással egy szép tavaszi napot!

Az időjárás kegyes volt hozzánk, csak kora reggel és késő este volt hidegebb, de a programok kompenzálták ezt a kis hiányosságot is.
Már kora reggeltől gyülekeztek a főző csapatok az április végi családias főzőcskére. Volt, aki pacalt, zúza pörköltet, székely káposztát, illetve vadat kínált vendégeinek, családjának, barátainak, de nem maradt éhes az sem, aki nem főzött.
A nyársapáti gazdák pálinkájának kóstolója is nagy sikert aratott.
Árusaink is szeretettel, illetve étellel, itallal, finomságokkal várták a majálisra kilátogatókat.
A rendezvényt 11 órakor nyitotta meg Kis Miklós polgármester úr, aki beszélt a régi majálisok feledhetetlen hangulatáról, és arról is, hogy milyen nagy szükség van a civil szervezetekre és a falu lakosainak összefogására.
A kúria múzeumi termeit egészen estig lehetett látogatni.
A gyerekeknek a kézműves sátorban arcfestéssel és lufi hajtogatással kedveskedett Henczné Krisztina és Csehiné Farkas Erzsike óvónő, amit köszönünk mindkettőjüknek.
Színpadunkon délután kezdődtek a műsorok. 14 órától az óvoda, a TETZ alapfokú művészeti iskola és az általános iskola fellépői adtak műsort. Először az ovisok táncát láthattuk, amit Henczné Krisztina tanított be a legkisebb fellépőinknek, majd Molnár Máté és Lukács László által betanított csárdást, verbunkost és oláhost adtak elő a nagyon tehetséges 2-3. osztályos TETZ-eseink. A Művészetoktatási iskola Ceglédről és Tápiószeléről érkezett növendékeinek is tapsolhattunk. Salsát, latin mixet, modern táncot és cselsztont mutattak be fantasztikus, profi előadásban Boros Zoltán és Lévai Enikő vezetésével. A gyerekek műsorát az általános iskola énekkarosai zárták, akik moldvai népdalt énekeltek és Csézy: Mama című dalával köszöntötték az édesanyákat is Bíró Csilla vezetésével.
Köszönjük a gyerekeknek és felkészítőiknek a sokszínű produkciókat, és azt is, hogy szinte minden rendezvényünkön számíthatunk a közreműködésükre.
15.30 órától a Lóca együttes színvonalas, interaktív, zenés műsora szórakoztatta a gyerekeket.
Őket a Nyársapáti Népdalkör követte, műsorukban lőrincrévi és szilágysági dalokat adtak elő.
17 órakor Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor zenés műsora zajlott. Szinte minden fellépő műsorában voltak olyan dalok, melyekkel köszöntötték az édesanyákat, mivel másnap anyák napja volt.
18 órakor Strabán Anna NUSIKA több műfajból adott elő slágereket hatalmas sikerrel, majd Bimbó Brigitta énekhangját csodálhattuk. Brigi igazi művészi átéléssel adta át dalait a közönségnek. Köszönjük!
19 órakor a Csillag Musical Társulat Mamma Mia show-ja következett. A két énekes és a három táncos mindent megtett azért, hogy a nagyérdemű jól érezze magát az egyre hidegebb időben.
A vendég művészeket a Nyugdíjas Tánckar új produkciója követte „Másfél hete„ címmel, amit természetesen nagy tapssal jutalmazott a közönség.
20-24 óráig UTCABÁL zárta az április végi községi majális programját, ahol élőben zenélt Mihály Zoltán.
Köszönjük a főző csapatoknak, a szakácsoknak és kuktáiknak, minden fellépőnek, közreműködőnek, segítőnek, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához. Reméljük, hogy jövőre sokkal többen leszünk!
Nagyné Kovács Éva