Kezdőlap

SZÜRETI MULATSÁG Nyársapáton

Szeptember 24-én hajnaltól ismét birtokba vették a nyársapátiak illetve a környező településről érkezett vendégek a Szarka-kúria parkját.
A „sütő asszonyok” már nagyon korán szorgoskodtak a kemencében sült pogácsa és lekváros bukta elkészítésével, a Szüreti Bográcsos Főzőcske keretében pedig legalább egy tucat bográcsban, üstben készültek a finom étkek. Volt igazi tyúkhúsleves, babgulyás, pacal, őz, birka, marha és sertés pörkölt, kemencében sütött hurka és kolbász is. A Gazdakör és Kis Miklós polgármester úr jóvoltából bor- és pálinkakóstolással vártuk kedves vendégeinket.


10 órakor indult a lovas kocsis szüreti felvonulás a Csővári Muskátli Hagyományőrző Egyesület néptánc csoportja, illetve a törteli lovasok közreműködésével Kis Miklós polgármester úr megnyitója után.
A gyerekeket népi játszótér, ugrálóvár, lovas kocsizás, szőlőpréselés, mustkóstolás, illetve kézműves foglalkozások, arcfestés és lufi hajtogatás várta.
Természetesen a Szarka-kúria múzeumi termei is nyitva álltak az érdeklődők előtt.
A szüreti mulatság színpadán hangulatkeltő néptánccal indult a műsor. A Csővári Muskátli Hagyományőrző Egyesület csodálatos népviseletbe öltözött tagjai fergeteges táncokat adtak elő mindannyiunk örömére. Ezt követően Gaspel ősz címmel színes talk show-t és koncertet hallhattunk szívhez szóló dalokkal.
A Nyársapáti Népdalkör dalosai citerákkal kísért gyönyörű népdalcsokrot nyújtottak át a szüreti mulatságra kilátogatóknak.
A főző csapatokkal, baráti társaságokkal Szatmári Gábor rádiós beszélgetett a műsorok szünetében.
Az önkormányzat sátránál Varga Dániel és segítő csapata birka, marha- és vegyes sertéspörkölttel várta igazán jutányos áron a fesztiválozókat. Köszönjük a munkájukat és a finom ebédet!
13 órától a gyerekeké volt a színpad. A nyársapáti óvodások a NOX dalára táncoltak, az általános iskolások játékos, dalos műsort adtak elő szüreti mulatság címmel, illetve Molnár Máté és néptáncos diákjai szórakoztatták a vendégeket hatalmas sikerrel.
A kicsik fellépése után Strabán Anna NUSIKA dalait hallhattuk, amit mint mindig, nagy tapssal jutalmazott a közönség.
14 órakor Szilágyi Áron érdekes hangszer bemutatóját láthattuk. A kecskeméti Leskovszki hangszergyűjtemény egyes darabjait hozta el hozzánk. Előadásában nagyon különleges, szinte hangszernek egyáltalán nem látszó dolgokat szólaltatott meg, melybe bevonta a közönséget is.
15 órakor Bódy Csaba fellépése hatalmas hangulatot teremtett, és igazán szép számú vendéget vonzott.
16 órakor Földi László országgyűlési képviselő köszöntötte a 15. nyársapáti Szüreti Mulatság résztvevőit. Ezután került sor az 1. osztályos nyársapáti gyerekek műsorára és fogadalomtételére. 21 elsős tett fogadalmat, és kapta meg az önkormányzat 10.000.- Ft-os vásárlási utalványát. Köszöntöttük a Nyársapáton 50 éve házasságot kötött lakosainkat, Kapás Mihályt és Varga Rozáliát, illetve Tóth Istvánt és Bekker Máriát. Kis ajándékkal kedveskedett az önkormányzat a 60 éves nyársapáti lakosoknak, és elismerést kaptak a jó sportoló nyársapáti fiatalok is. Idén Rehor Orsolya, Horváth Csaba, Lakatos Kristóf, Kecskeméti Ferenc, Kecskeméti Dávid, Kecskeméti Krisztián, Szerafimoszki Róbert és Bicskei György vehette át az elismerést.
17 órakor Péter-Szabó Szilvia volt a szüreti mulatság vendége, csodálatos hangjával és személyiségével nagy-nagy sikert aratott.
Fellépését követően a Nyugdíjas Tánckar produkciója következett. Legújabb táncukat Péter-Szabó Szilvia dalára koreografálta Benkó Hajnalka. Kár, hogy a művésznő nem tudta megvárni, mert biztosan neki is nagyon tetszett volna.
Este 6 órától Kiss Zsolt, a Nagykőrösi Körszínház vezetőjének nosztalgia műsorát láthattuk, aki már többször volt vendégünk. Most is elkápráztatta hatalmas hangjával a nézőket.
19 órakor az MC Hawer & Tekknő fellépésén szinte felrobbant a színpad, óriási sikerrel mutatkoztak be Nyársapáton.
Éjfélig a Gríz zenekar fantasztikus élő koncertjére szórakozott, táncolt, a közönség. A Gríz fellépésének szünetében, illetve hajnali 2 óráig diszkó zene szólt Holló István közreműködésével, melyre jót mulatott a nagyérdemű, feledve a szinte már hidegnek mondható időt.
Köszönjük minden résztvevő sütő-főző csapatnak, az önkormányzat, a hivatal és az ÁMK dolgozóinak a munkáját, a támogatók felajánlását, a segítőknek, a fellépőknek a közreműködését, mert nélkülük bizony nem sikerülhetett volna ilyen jól Nyársapáton a 15. Szüreti Mulatság!
Nagyné Kovács Éva