Kezdőlap

Baleset-megelőzési felhívás

Az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság (ORFK-OBB) 2017. október 16-tól december 08-ig meghirdette a „Látni és Látszani 2017 – egymásért” elnevezésű kampányát, melynek elsődleges indoka, hogy a nyár végével az időjárás az őszi, majd a téli évszaknak megfelelően megváltozik, és ezzel együtt az út, - és látási viszonyok is romlanak, melyek sajnálatos módon a közlekedésbiztonságra is kedvezőtlen hatást gyakorolnak. A kampányban arra buzdítják a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójukat és ellenőriztessék a látásukat, mindezt térítésmentesen. A kampányhoz szakszervizek és optikusok csatlakoztak az ország különböző területein.

A fent említett időpontok között a meghatározott szervizek térítésmentesen vizsgálják át a gépjárművön:
- lámpák, fényvisszaverő elemek működését, a lámpatestek állapotát, rögzítettségét,
- fényvetőegységek állapotát,
- világítási tulajdonságokat.
A kampány másik része a gépjárművezetők látásellenőrzése. Ennek keretében a kezdeményezéshez kapcsolódó optikus szakember megállapítja, hogy szükség van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre, megállapítja a dioptria mértékét és tanácsot ad a megfelelő szemüveg elkészítésével kapcsolatban is.

Bővebb információk találhatók a www.latnieslatszani.hu, a www.police.hu, és a www.baleset-megelozes.eu weboldalakon találhatóak.
Ajánljuk mindenki figyelmébe, hogy látogassa meg a weboldalt, éljen a felajánlott lehetőségekkel, és nem utolsó sorban vegye figyelembe a közelgő időszakra vonatkozó közlekedésbiztonsági ajánlásokat.
Az őszi időjárási viszonyok között is balesetmentes közlekedést kíván a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága.