Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Mini Vállalkozói Zóna

Mini Vállalkozói Zóna

Mini Vállalkozói Zóna kialakítása Nyársapáton

 

Nyársapát Község Önkormányzata 2016.október 03-án sikeres pályázatot nyújtott be a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program, „Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében” című felhívására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az önkormányzat a 98 106 884 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével Vállalkozó negyed kialakítását fogja megvalósítani a Nyársapát, Epres utca -  521/6 HRSZ alatt.
 

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:

Nyársapát Község Önkormányzata

Projekt címe:

Mini Vállalkozói Zóna kialakítása Nyársapáton

A szerződött támogatás összege:

98.106.884 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):

100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.11.30.

Projekt azonosító száma:

VEKOP-1.2.2-15-2016-00021

 

A projekt tartalmának bemutatása

A pozitív támogatói döntést 2017. június 15-én küldte ki a Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság az önkormányzat részére. 2017. június 27-én a Támogatási Szerződés hatályba lépett mindkét fél aláírása után.

A kijelölt terület a település déli szektorában, az Epres utca - 521/6 HRSZ alatt helyezkedik el, közel két hektáros területen. Itt 6 db egyenként 3325 m2-s telek létrehozása a cél. Minden telek a telekhatáron belül megkapja az igénybe vehető közműveket. A projekt keretein belül az Epres utca,  tehergépjárműforgalom lebonyolításához szükséges szélesítése is megvalósul.

A fejlesztés eredményeként, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program stratégiai céljaival összhangban, a mini vállalkozói zóna létrehozásának célja olyan támogató környezet megteremtése, amely csökkenti a betelepülő, újonnan alapított, növekedésre képes vállalkozások üzleti kudarcának  kockázatát, és segíti fejlődésüket, elsősorban életciklusuk kritikus, kezdeti szakaszában. Lehetőséget teremt új munkahelyek létrehozására.

A projekt fizikai befejezése, a Támogatási Szerződés szerint, várhatóan: 2018.11.30.

eXTReMe Tracker