Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Események

FELHÍVÁS, avagy CSAPJUNK ISMÉT A LECSÓBA! 2015. július 18.

FELHÍVÁS, avagy  CSAPJUNK ISMÉT A  LECSÓBA!  

 
Civil szervezetek, baráti társaságok, családok, munkahelyi közösségek figyelmébe!  
 
Elő a bográcsokkal és fakanalakkal! Most mindenki megmutathatja, hogy milyen az igazi lecsó.
Lecsófőző versenyre hívunk és várunk mindenkit  2015. július 18-án szombaton 10 órától  Nyársapátra, a Szarka-kúria udvarára.  

A versenyre 3-10 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Nevezési díj: 1.000 Ft, melyet a helyszínen kell befizetni.
Jelentkezni július 15-ig lehet,  elsősorban e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy a 06/70/430-4565-ös telefonon.   
 
Amit a szervezők biztosítanak: főzőhelyek, vízvételi lehetőség, csapatonként 1 asztal, 2 sörpad, jutalom a legjobbaknak, programok gyerekeknek és felnőtteknek, zene hajnalig.  

Bővebben: FELHÍVÁS, avagy  CSAPJUNK ISMÉT A  LECSÓBA!  2015. július 18. 

Székelyföldön jártunk

SZÉKELYFÖLDÖN JÁRTUNK

Régi vágya volt a képviselő-testületnek, hogy a többéves közös munka mellett egyszer kikapcsolódni is próbáljunk meg együtt. Szeptember 11-én ez megvalósult. Éjfél körül Székelyföldre indultunk azzal a céllal, hogy a testvérközségi megállapodás alapjainak megépítését kezdemé-nyezzük Nyársapát és Csikszentlélek községek lakossága és intézményei számára. A polgármesterek – Kis Miklós és Pál Péter – előzetes egyeztetései alapján kissé álmosan, de annál nagyobb lelkesedéssel vágtunk neki a 600 km-es útnak.

Bővebben: Székelyföldön jártunk

Trianoni emlékmű avatás

Tisztelt Nyársapátiak, kedves meghívottak!

Köszönöm, hogy ilyen szép számmal megjelentek a Trianoni emlékművünk avatásán. A nyársapáti önkormányzat képviselő testülete nevében engedjék meg, hogy átadhassam településünk 1. köztéri emlékművét. Sajnos 55 év telt el anélkül, hogy a faluban köztéri szobor állt volna...

Egy idézettel kezdeném ünnepi beszédem.
Az idézet 1821-ből való, Arthur Schopenhauer fogalmazta meg: „Megbocsájtani és felejteni annyi, mint becses tapasztalatokat kidobni az ablakon”

Bővebben: Trianoni emlékmű avatás

Ravatalozó és temető szentelés

Kell ott fenn egy ország…

Ravatalozó és temetőszentelés Nyársapáton Május17-én a templomunk felszentelésének 5 éves évfordulója alkalmából ünnepi szentmisére került sor, melyet főtisztelendő dr. Beer Miklós megyés püspök úr celebrált, ami nagy megtiszteltetés és nagy élmény volt minden jelenlévő számára. 

Bővebben: Ravatalozó és temető szentelés

eXTReMe Tracker