Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Társadalmi szervezet

Nyársapátnak temploma lesz

Asztalon áldott alapkő - megvalósul az évszázados óhaj

Temploma lesz Nyársapátnak. Az Apor Vilmos győri püspök emlékére épülő templom alapkövét - halálának ötvenedik évfordulója alkalmából - Marosi Izidor, volt váci megyés püspök nagyszámú hívő jelenlétében szentelte fel.
Az óriási szélre való tekintettel Nyársapát katolikus apraja-nagyja az iskolában gyűlt össze, hogy a szentelés ceremóniáján részt vegyen. A hófehérrel terített asztalon egy szürke kő feküdt, a leendő templom alapköve. Miklós János a helyi katolikus közösség nevében szólt, mondván, a település lakóinak évszázados óhaja válhat most valóra.

Bővebben: Nyársapátnak temploma lesz

Hála Nyársapát templomáért

Ragyogó napsütés aranyozta be 2004 május 15-én a közel tíz éves munkával elkészült nyársapáti templomot. De ez a ragyogó öröm töltötte be sok-sok nyársapáti és máshonnan érkezett hívő szívét is, hiszen az ott élő közösségnek – mintegy 300 év után – újra van katolikus temploma, amelyet Török Ferenc egyetemi tanár, Ybl- és Kossuth- díjas építész tervezett. A templom alapkövét 1995. április 8-án áldotta meg Marosi Izidor nyugalmazott váci püspök.

Bővebben: Hála Nyársapát templomáért

eXTReMe Tracker