Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Múzeumok,kiállítások

Közösségi ház

Múzeumok, kiállítótermek
Közösségi Ház 


A település önálló községgé alakulásának fél évszázados jubileuma tiszteletére 2004 októberében rendezett ünnepségsorozat keretében adták át a nagyközönségnek Nyársapát kulturális intézményét az országos kiállítóhelyként is működő Közösségi Házat. A múlt század elején már meglévő kúriát az eredeti állapotában állították helyre. 

Bővebben: Közösségi ház

Trianoni emlékműavatás Nyársapáton

A nyársapáti képviselő-testület példaértékű döntése alapján a közgyűlés tagjai nem veszik fel tiszteletdíjaikat, hanem azt egy számlán különítik el. Időnként összeül a grénium és eldöntik, milyen célra költik a felhalmozódott pénzeket.
Ebben az évben Nyársapát első köztéri emlékművére adakoztak, melyet május 29-én avattak fel.

Bővebben: Trianoni emlékműavatás Nyársapáton

Honfoglaló Árpád a nyársapáti Béke parkban

Az augusztus 20-i Falunap alkalmával felavatták Nyársapát második köztéri szobrát. Az 55 éves településen valóban ez a második köztéri alkotás, elsőként, szintén ebben az évben a Trianoni Emlékmű került megszentelésre a főutcán. A Polgármesteri Hivatal előtti Béke téren állították fel Orisek Ferenc fafaragó egyetlen fatörzsből kivájt művét, mely a fa természetes repedéseivel az idő múlását, az eltelt több mint ezer egyszáz évet is jelképezi.

Bővebben: Honfoglaló Árpád a nyársapáti Béke parkban

eXTReMe Tracker