Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Pályázatok

NYÁRSAPÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

Nyársapát Község Önkormányzata 2017.04.03-án sikeres pályázatot nyújtott be a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program, „KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című felhívására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az önkormányzat a 6,86 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Jelen projekt forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
 

Bővebben: NYÁRSAPÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

Mini Vállalkozói Zóna

Mini Vállalkozói Zóna kialakítása Nyársapáton

 

Nyársapát Község Önkormányzata 2016.október 03-án sikeres pályázatot nyújtott be a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program, „Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében” című felhívására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az önkormányzat a 98 106 884 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével Vállalkozó negyed kialakítását fogja megvalósítani a Nyársapát, Epres utca -  521/6 HRSZ alatt.
 

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:

Nyársapát Község Önkormányzata

Projekt címe:

Mini Vállalkozói Zóna kialakítása Nyársapáton

A szerződött támogatás összege:

98.106.884 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):

100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.11.30.

Projekt azonosító száma:

VEKOP-1.2.2-15-2016-00021

 

A projekt tartalmának bemutatása

A pozitív támogatói döntést 2017. június 15-én küldte ki a Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság az önkormányzat részére. 2017. június 27-én a Támogatási Szerződés hatályba lépett mindkét fél aláírása után.

A kijelölt terület a település déli szektorában, az Epres utca - 521/6 HRSZ alatt helyezkedik el, közel két hektáros területen. Itt 6 db egyenként 3325 m2-s telek létrehozása a cél. Minden telek a telekhatáron belül megkapja az igénybe vehető közműveket. A projekt keretein belül az Epres utca,  tehergépjárműforgalom lebonyolításához szükséges szélesítése is megvalósul.

A fejlesztés eredményeként, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program stratégiai céljaival összhangban, a mini vállalkozói zóna létrehozásának célja olyan támogató környezet megteremtése, amely csökkenti a betelepülő, újonnan alapított, növekedésre képes vállalkozások üzleti kudarcának  kockázatát, és segíti fejlődésüket, elsősorban életciklusuk kritikus, kezdeti szakaszában. Lehetőséget teremt új munkahelyek létrehozására.

A projekt fizikai befejezése, a Támogatási Szerződés szerint, várhatóan: 2018.11.30.

Új egészségház építése Nyársapáton

 

 

       

 

 

Nyársapát Község Önkormányzata 2017.08.28-án sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének

támogatása Pest megyében című, PM_EUALAPELLATAS _2017 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 79,85 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével az Önkormányzat Nyársapát, Ugyeri u.1. szám alatti, jelenleg beépítetlenül álló építési telkén új Egészségház építése valósul meg, amely a település lakosságát lesz hivatott kiszolgálni.

Bővebben: Új egészségház építése Nyársapáton

eXTReMe Tracker