Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Kezdőlap

VII. Lecsófesztivál Nyársapáton

VII. Lecsófesztivál Nyársapáton

 

"2015. július 18-án reggel már álltak a sátrak, a főzőhelyeknél az asztalok és padok, illetve a hőségre tekintettel kifeszített árnyékoló hálók sokasága és két párakapu is várta a lecsófőző csapatokat és a rendezvény vendégeit a Szarka-kúria parkjában.

A népdalkör, a nyugdíjas tánckar és a nyugdíjas klub tagjaiból álló sütő csapat már hajnalban sütötte a pogácsát, a lekváros buktát, az önkormányzat dolgozói és a szervezők az utolsó munkálatokat végezték, hogy minden rendben legyen, és a VII. Nyársapáti Lecsófesztiválra kilátogatók a lehető legjobban érezhessék magukat. Rendezvényünk helyszíne az idén sokat szépült, bővült. Új főzőhely létesült a kúria legbelső oldalánál, illetve 3 aranyos faház, valamint a szanétli és a kemencék térkő burkolata is szolgálja a vendégek kényelmét. Lassan teljes pompájában mutatja majd meg magát a magyar koronát ábrázoló pergola, melyet augusztus 20-án avatunk fel.

Reggel Kis Miklós polgármester úr és a Gazdakör tagjainak jóvoltából pálinkakóstoló várta a vendégeket, a versenyző csapatokat.

Már 8 órától érkeztek az első résztvevők, folyamatosan foglalták el főző helyeiket. A helyi csapatok mellett jöttek hozzánk Budapestről, Jászkarajenőről, Ceglédről, Nagykőrösről, Kecskemétről, Fótról, Ceglédbercelről, Nagykátáról, Csemőből, Kocsérról, Kakucsról, Törtelről, Dánszentmiklósról, Tihanyból, és Tarpáról is.

10 órakor, a lecsófőző verseny indításakor mind a 44 benevezett csapat meghallgatta a zsűri tagjainak az elvárásait, a főzéssel kapcsolatos hasznos információit. Kis Miklós polgármester úr megnyitója, és a minden csapatnak járó „versenykötény” átvétele után jókedvűen, a biztos győzelem tudatában indult a lecsófőzés. Ennyi csapat még soha nem nevezett, de voltak olyanok is, akik versenyen kívül főztek finomabbnál finomabb étkeket. Újházi György az önkormányzati hivatalnál főzte Nyársapát lecsóját, ami a zsűri elmondása szerint nagyon finom volt, sajnálták, hogy nem nevezett be a versenybe. Az önkormányzat vaddisznó és szürkemarha pörköltet készített, és több főző csapatnál is volt pörkölt, még csodálatos húslevest is láttunk egy bográcsban.

..."

Folytatás az augusztusi Hírmondó újságunkban lesz olvasható.

Nagyné Kovács Éva

 

Fényképek megtekinthetőek: ITT

 

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült.

Segítségüket, támogatásukat köszönjük! 

 

 

eXTReMe Tracker