Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Kezdőlap

Szent István napi községi ünnepség

phoca thumb l vib5430Mint már több éve, idén is 3 helyszínen zajlott Nyársapát augusztus 20-ai ünnepsége.
16 órakor ünnepi szentmise kezdődött, amit Maczák Tamás káplán atya celebrált a katolikus templomban. Ezt követően 17 órakor az Árpád-szobornál folytatódott ünnepségünk. Dombóvári Judit előadásában Nagyné Bencsik Éva: Árpád imája című versét hallgattuk meg, majd a Felnőtt Énekkar a Republik: Erdő közepében járok című dalát énekelte. A szobor talapzatán Nyársapát Község Önkormányzata, intézményeink és civil szervezeteink koszorút helyeztek el, mellyel honfoglaló vezérünknek tisztelegtünk.

A koszorúzás után 18 órától a Szarka-kúria udvarán folytatódott Falunapunk. Ünnepi műsorunk kezdetén közösen elénekeltük a Himnuszt, majd az új kenyér szentelésére illetve áldására került sor Maczák Tamás káplán atya és Szabó Gábor lelkipásztor közreműködésével. Reményik Sándor: Mindennapi kenyér című versét Bíró Csillától hallhattuk.
Ezek után Földi László országgyűlési képviselő mondta el ünnepi köszöntőjét.
Kis Miklós polgármester úr és dr. Bicskei Krisztina jegyző asszony adta át a Díszpolgári Cím és a Nyársapátért Emlékérem kitüntetéseket. A képviselő-testület 2016. évben a Díszpolgári Címet Flórián Sándorné, a Nyársapátért Emlékérem kitüntetést pedig Pataki Istvánné és dr. Gyáfrás Sándorné részére adományozta. Szívből gratulálunk a községi kitüntetések díjazottainak!
Kis Miklós polgármester úr és Tóth Tibor alpolgármester átadta a Virágos, rendezett kert díjakat is annak a 25 családnak, akik virágos portájukkal, kertjükkel sokat tettek a falu szépítéséért. Bognár István a díjazottak nevében köszönte meg az elismerést. Gratulálunk mindegyiküknek!
Ünnepségünk a Szózat hangjaival zárult.
Az est további részében a szórakozásé volt a főszerep. 19 órakor a Nyársapáti Népdalkör arató dalokat és szilágysági katonadalokat énekelt. Demeter Zsuzsanna és Kiss Dóra szórakoztató műsorukban operetteket, örökzöldeket, slágereket hallhattunk, amit a közönség hatalmas tapssal jutalmazott. 20 óra 30 perctől utcabál kezdődött DJ Beró és Holló István közreműködésével, ami közben 22 órakor csodálatos tűzijátékkal köszöntöttük Szent István és az államalapítás ünnepét.
Köszönjük minden fellépőnek, közreműködőnek, segítőnek a munkáját.
Nagyné Kovács Éva

eXTReMe Tracker