Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Kezdőlap

1956-os megemlékezés

 vib5142Nyársapáton 2016. október 21-én 16 órakor emlékeztünk meg az 56-os forradalom eseményeiről, hőseiről a Szarka Mihály Művelődési és Szabadidőközpont nagytermében.
Megemlékezésünk elején ünnepségünk szónoka, Sági Ilona történelem szakos tanár ünnepi beszédével adózott a hősök emlékének.


Ezt követően a Himnusz közös eléneklésével kezdődött verses, zenés műsorunk a művelődési ház irodalmi színpada (Bimbó Brigitta, Biró Csilla, Bozóki Dénes, Dombóvári Judit, Kovács Sándor, Labancz Árpádné, Nagy Erzsébet, Nagyné Kovács Éva), az általános iskola felsős énekkara, akiket Kocsisné Bogdná Magdolna kísért zongorán és az általános iskola felsős táncosai közreműködésével.
Megemlékezésünk a templom előtti kopjafánál folytatódott, ahol Kis Miklós polgármester úr illetve Farkas Albert - aki mint gimnazista diák részese volt az 1956-os ceglédi eseményeknek - osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Ezt követően Farkas Albert, az önkormányzat, az intézmények és a nyársapáti civil szervezetek képviselői helyeztek koszorút a kopjafa talapzatára. A koszorúzás után mécseseket szoktunk gyújtani, de erre most az eső miatt nem kerülhetett sor, így körülálltuk a kopjafát és fejet hajtottunk, tisztelegve az 1956-os események résztvevői előtt.
Október 23-án este többen gyertyát gyújtottunk a kopjafa talapzatán a hősökre emlékezve.
Köszönjük minden fellépőnek, segítőinknek az ünnepi műsorban való közreműködést, azt, hogy szívvel-lélekkel dolgoztak az irodalmi műsor sikeréért.
Művelődési ház dolgozói

eXTReMe Tracker