Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Kezdőlap

Tanévkezdés

Mostmár tényleg nincs sok az idei nyári szünetből, hamarosan itt a tanévkezdés. 2018. szeptember 03-án minden iskolába becsengetnek, újra az iskolapadokban töltitek napjaitokat. Van köztetek olyan, aki most kezdi az első osztályt az általános iskolában, van, aki középiskolába lép és természetesen vannak, akik az idei tanévet már felsőoktatási intézményben folytatják. Azonban a legfontosabb dolgok, mint a biztonságos közlekedés, elővigyázatosság nem változnak.

Néhány jó tanács annak érdekében, hogy az idei tanéved is biztonságban teljen:
 Mindig időben indulj el reggel az iskolába! A kapkodás, rohanás sokszor figyelmetlenséget szül, melynek akár súlyos következményei is lehetnek.
 Mindig óvatosan, figyelmesen, a közlekedési szabályokat betartva közlekedj, légy nagyon körültekintő. Lehetőleg mindig ugyanazon az útvonalon menj az iskolába! Szülőként fontos feladat, hogy kísérjük el néhányszor gyermekünket, mondjuk el nekik, hogy mire figyeljenek oda, milyen helyzetek várnak rájuk.
 Amennyiben bicajjal fogsz iskolába járni, alaposan nézzétek át szüleiddel a kerékpárodat. Ellenőrizzétek le, hogy minden kötelező felszereléssel rendelkezik-e, különösen figyeljetek oda az első és a hátsó világításra valamint a fékekre!
 A kijelölt-gyalogátkelőhelyen történő áthaladás előtt kerékpárodról mindig szállj le és azt tolva haladj át! Az úttestre lépés előtt alaposan nézz körül!
 A gyermek könnyű célpont egy bűnöző számára, ezért különösen figyelj oda értékeidre (pl.: mobiltelefon, pénztárca), azokat lehetőleg a táskádban, jól zárható helyen tartsd.
 Az interneten soha ne tedd közzé személyes adataidat, lakcímed, telefonszámod. A közösségi oldalak használatával légy óvatos, ne beszélgess idegen személyekkel, ne küldj magadról fényképet, találkozót pedig semmiképp ne beszélj meg idegenekkel. Adataiddal, fényképeiddel a rosszindulatú emberek visszaélhetnek!
 Fontos, hogy megértsd, az erőszak nem old meg semmilyen problémát. Sem fizikailag sem lelkileg nem bánthatod diáktársaidat, még abban az esetben sem, ha ez éppen jó „poénnak” tűnik. Mielőtt így cselekednél, gondolj arra, hogy akár Te is lehetsz a következő.


Tanulmányi eredményekben sikeres, biztonságos tanévet kíván a Nagykőrösi Rendőrkapitányság!

eXTReMe Tracker