Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Kezdőlap

PREVENCIÓS ELŐADÁS A PEDAGÓGUSOK NYUGDÍJAS KLUBJÁBAN

A nagykőrösi rendőrök tartottak bűn- és baleset-megelőzési előadást időskorúak részére.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság vezetője, Ambrus Zoltán r. ezredes, valamint a helyi bűnmegelőzési előadó 2018. szeptember 19-én a Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának felkérésére az időskorúak részére tartott bűn- és baleset-megelőzési előadást.

Az általános megelőzési és vagyonvédelmi tanácsok mellett, az idős korosztályt különösen érintő bűncselekmények típusairól – árubemutatók, unokázós csalások, rablás illetve kifosztás - kaphattak prevenciós tanácsokat a klub tagjai. A prevenció során az időskorúak lehetséges áldozattá válásának okairól és az áldozati magatartásról is szó esett.

A kapitányságvezető a bűnmegelőzési tanácsok mellett felhívta a hallgatóság figyelmét a kerékpáros közlekedés szabályaira is. A nyugdíjasok az előadást követően kötetlen beszélgetés keretében feltehették kérdésiket, majd átvették a részükre összeállított megelőzési szórólap-csomagot is.

A rendőrség a következő vagyonvédelmi tanácsokra hívja fel az időskorúak figyelmét:
A lakást, kaput akkor is tartsa zárva, amikor otthon tartózkodik!
A kulcsot csak megbízható szomszédnak, ismerősnek adja át!
A lakás bejárati ajtaját, saját maga és értékei védelme érdekében belülről lánccal szereltesse fel!
Idegent soha ne engedjen be a lakásba, ha egyedül tartózkodik otthon, anélkül, hogy jövetele céljáról, személyazonossága valódiságáról ne győződne meg! Ne hagyjuk magunkat rábeszélni drága matrac, karóra, légtisztító készülék, masszázsfotel, vagy egyéb, több százezer forintos készülék megvásárlására.
Ne írjunk alá semmiféle szerződést, hisz az ilyen szerződésekre jellemző az apró betűméret, és ha nem tudjuk a helyszínen figyelmesen elolvasni, nem tudhatjuk, hogy aláírásunkkal milyen kötelezettséget vállalunk.
Amennyiben mégis aláírtuk a szerződést, és időközben rájöttünk, hogy sokkal olcsóbban is megvehettük volna, vagy még sincs feltétlenül szükségünk a termékre, lehetőségünk van az átvételtől számított 14 napon belüli elállásra. Ebben az esetben a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül küldjük vissza a szerződésben szereplő cég címére.

eXTReMe Tracker