Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Pályázatok

NYÁRSAPÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

Nyársapát Község Önkormányzata 2017.04.03-án sikeres pályázatot nyújtott be a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program, „KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című felhívására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az önkormányzat a 6,86 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Jelen projekt forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
 

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:

Nyársapát Község Önkormányzata

Projekt címe:

Nyársapát Község Önkormányzata ASP Központhoz Való Csatlakozása

A szerződött támogatás összege:

6 862 769,- Ft

Támogatás mértéke (%-ban):

100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.06.30.

Projekt azonosító száma:

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-01284

A projekt tartalmának bemutatása

A pozitív támogatói döntést 2017. május 29-én küldte ki a Európai Uniós Fejlesztések Koordinációjáért Felelős Helyettes Államtitkárság az önkormányzat részére. Az ASP központhoz történő csatlakozással az önkormányzat az alábbi szakmai tevékenységeket kívánja megvalósítani.
A projekt keretében Nyársapát és Kocsér Község hivatalaiban valósul meg az ASP központhoz történő csatlakozás.
10 db munkaállomás és 8 db kártyaolvasó beszerzése, mely az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016.(VIII.31.) Kormányrendeletben a munkaállomások tekintetében meghatározott minimumfeltételeknek megfelelően került meghatározásra. A hivatal működésfejlesztése és szabályozási kereteinek ASP csatlakozáshoz szükséges kialakítása. Elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó feltételek kialakítása a helyi adók, átengedett központ adók bevallására szolgáló űrlapok kitöltését segítő útmutatók elkészítése, önkormányzati honlapon történő publikálása, valamint felhasználói körben történő ismertetése. Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációjának elvégzése. Az önkormányzat biztosítja a hivatal dolgozóinak az oktatáson való részvételét. Tesztelés és élesítés keretében sor kerül a kialakított szolgáltatások működési megfelelőségének ellenőrzésére, valamint a rendszer élesítésére.
A projekt eredménye az ASP központhoz való csatlakozás és a keretrendszer, illetve az önkormányzati településportál kivételével a szakrendszerek igénybevétele, valamint üzembe helyezett, működő hardver eszközök és hálózati infrastruktúra elemek, továbbá tesztelt, éles üzemben működő csatlakoztatott szakrendszerek és az új működésnek megfelelően átalakított hivatali folyamatok.

eXTReMe Tracker