Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Rekultiváció

A rekultiváció befejezése

Február 3-án tartották Nyársapáton a szilárdhulladék-lerakó telep rekultivációjának projektzáró rendezvényét.

Kiss Miklós polgármester köszöntője után Földi László, Cegléd város polgármestere, a Fidesz parlamenti képviselője mondott beszédet, majd az ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is átadták a rekultivált hulladéklerakót.
Ezután a Szarka Mihály Művelődési és Szabadidőközpontban az Erdei Ferenc Általános Iskola tanulóinak műsorát tekintették meg az eseményre meghívott önkormányzati képviselők, és a helyi civil szervezetek vezetői.

A hulladéklerakó rekultivációja 2010. novemberében kezdődött. A kivitelezést az abonyi Vizner és Társa Kft. végezte, a tervezést a budapesti TRISCHLER Hungária, a közreműködő szervezet pedig a Pro-Régió Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság volt. A Közép-magyarországi Operatív Program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtot támogatás összege 56. 343. 827 Ft.

Kiss Miklós polgármester elmondta, hogy ezen a helyen korábban egy sertésfelvásárló telep működött, mellette pedig egy kisebb ipartelep, amely azóta sajnos elnéptelenedett, de szeretnének újból idecsalogatni vállalkozókat, mivel a közműellátás biztosított.

Nyársapát község azon kevés települések egyike, amelyiknek nincs tartozása. Két ciklussal ezelőtt Kiss Miklós húszmilliós tartozással vette át a vezetést. Az éves költségvetésük 400 millió forint, és az elmúlt ciklusban mintegy 600 milliót sikerült nyerniük a különböző pályázatokon. Ezekből valósul meg többek közt a szennyvízcsatorna beruházása.

A rendezvény képeit megnézheti itt!

eXTReMe Tracker